De ideale pensioenopbouw op jouw maat

Als zelfstandige wil je je ambities verwezenlijken. Meer omzet, winst, kortom: groeien. Toch loont het ook de moeite om af en toe even stil te staan en tijdig over je pensioen na te denken. Je wil je toekomst toch verzekeren? Bij Van Hooff Accountancy & Fiscaliteit zijn we er om met je mee te denken én je situatie te optimaliseren. 

Samen de meest optimale aanpak uitdokteren

Van een VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) tot een IPT (Individuele Pensioentoezegging) en meer: onze specialisten zijn er in thuis. Wij dokteren samen met jou de meest optimale fiscale aanpak uit, binnen de lijnen van de wet en met oog voor jouw toekomst. Met plezier betrekken we er ook Van Hooff Verzekeringen bij, om het totaalplaatje te bekijken. Samen komen we tot een geoptimaliseerde vennootschapsbelasting en personenbelasting en dit voor alle types ondernemingen. Van kmo tot eenmanszaak, bij ons ben je aan het juiste adres. 

Tweejaarlijks bespreken we jouw dossier tot in de puntjes, maar ook tussentijdse evaluaties en bijsturingen zijn perfect mogelijk. Wij zijn er wanneer je ons nodig hebt. Onze relatiebeheerders kennen jouw dossier en bedrijf door en door, waardoor we vlot kunnen meedenken en snel kunnen schakelen. Bovendien kunnen ze ook nog aankloppen bij onze interne fiscale expert, die alles nog eens wettelijk en fiscaal aftoetst en steeds helemaal mee is met de meest recente wetgeving. 

Je IPT inzetten voor privévastgoed

Wist je dat je je IPT ook kunt inzetten voor de aankoop van privévastgoed? Via een voorschot op je polis kan je op een fiscaal voordelige manier met de opgebouwde premies privévastgoed verwerven. Dit op vastgoed binnen Europa, ideaal dus voor dat zonnige vakantiehuisje in Spanje of Italië. Binnen het wettelijke kader betaal je minimale belastingen, terwijl je op een voordelige manier geld van je vennootschap naar je privé kan overhevelen. 

Wens je meer te weten over de mogelijkheden om op een fiscaalvriendelijke manier pensioen op te bouwen of meer uitleg over de mogelijkheden van een VAPZ of IPT? Plan een afspraak in, de koffie staat alvast klaar. 

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Copyright © Van Hooff 2021. All rights reserved.