Elektrische bedrijfsfietsen leasen? Een geweldig en duurzaam idee!

Elektrische bedrijfsfietsen leasen voor je werknemers? Een uitstekende en duurzame optie! Heel wat werknemers staan er voor open en een elektrische fiets is vaak een geweldig alternatief voor een bedrijfswagen. Vandaag de dag zijn er heel wat mogelijkheden om een elektrische fiets te leasen, we zetten graag wat zaken op een rijtje

De meerwaarde van een elektrische bedrijfsfiets

Reken maar dat je heel wat medewerkers gelukkig kunt maken met een elektrische fiets. Bovendien gaat het vaak om een budgetneutrale oplossing die past in een duurzame toekomst. Terwijl je medewerkers minder stress hebben, de files omzeilen en in beweging blijven, houd jij ze tevreden en dat zonder al te veel papierwerk, formaliteiten en zorgen. Met een elektrische fiets spring jij mee op de ecologische trein, maar dan wel op een fiscaalvriendelijke manier. Een elektrische fiets is immers 100% fiscaal aftrekbaar, net als de fietsvergoeding en de onderhoudskosten. Daar vertellen we je graag meer over.

Het leasen van een bedrijfsfiets

Al ervaring met het leasen van wagens? Dan is het leasen van bedrijfsfietsen een fluitje van een cent. Ondertussen maken al meer dan 50.000 werknemers in België gebruik van een leasefiets. Het gaat in principe om een huur op lange termijn, waarbij een all-in-formule is inbegrepen. Pechverhelping, herstellingen, verzekering en eventueel zelfs accessoires, het is allemaal inbegrepen in de maandelijkse leaseprijs. De looptijd voor een elektrische fiets bedraagt meestal 3 jaar. Tijdens deze periode levert de werknemer een kleine bijdrage en hij/zij heeft de mogelijkheid om na de leaseperiode de fiets over te nemen tegen de restwaarde. Een nieuwe fiets leasen kan uiteraard ook.

Fiscaalvriendelijk ten top

Wordt de elektrische fiets gebruikt voor woon-werkverkeer? Dan betaalt hij/zijn geen voordeel van alle aard, lees minder belastingen. Weet dat je als werkgever de fiets ook kunt opnemen in het loonpakket van je medewerker. Op die manier wordt de leasekost rechtstreeks verrekend met het brutoloon. Zo maak je gebruik van de fiscaalvriendelijke brutoloonruil, een budgetneutrale oplossing. Van een win-win gesproken.

Bovenop de fietsvergoeding

Een fiets leasen voor je werknemer en een fietsvergoeding toekennen? Het kan beide als de fiets voor het woon-werkverkeer wordt gebruikt. Zo kan je medewerker de leasekost razendsnel terugverdienen.

Meedenken over elektrische fietsen

Zit je nog met vragen, wil je weten wat de impact van het leasen van elektrische fietsen is en/of wil je een calculatie op maat? Wij denken graag met je mee. Beschik je al over fietsen en wil je deze optimaal laten verzekeren? Daarvoor kan je terecht bij onze collega’s van Van Hooff – Verzekeringen & Protect Managament. Lees alles over de juiste fietsverzekering in hun blog Goed verzekerd op de (elektrische) fiets.

Maak een afspraak, de koffie staat alvast klaar.

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Copyright © Van Hooff 2021. All rights reserved.