Nieuwe spelregels voor het indienen van de aangifte personenbelasting

Tijdig je personenbelasting indienen is belangrijk om boetes te voorkomen. Vanaf 2023 valt de deadline vroeger dan in het verleden. Laat je door je vaste accountant bij Van Hooff je personenbelasting invullen? Dan moeten we deze vóór 30 juni (op papier) en 15 juli (digitaal) indienen bij de fiscus. Tijdig ons jouw documenten aanleveren is dus essentieel.

Sneller indienen dan in het verleden

Tot en met vorig aanslagjaar hadden we tot 18 oktober om jouw aangifte in te dienen. Vanaf dit jaar moeten we ons ook als accountant aan de eerder genoemde data houden. Tenzij je bij één van onderstaande uitzonderlijke gevallen hoort, kunnen wij je personenbelasting dus niet meer later indienen:

  • Indien de vermelde termijn in MyMinfin 30 juni is, maar je geen specifieke inkomsten hebt, dan heb je tijd tot 15 juli 2023 als je digitaal aangifte doet. 
  • De vermelde termijn in MyMinfin is 30 juni, maar heb je specifieke inkomsten? Dan heb je in de praktijk tijd tot 18 oktober 2023. 


Onder specifieke inkomsten vallen: 

  • Winsten en/of baten 
  • Inkomsten van bedrijfsleiders
  • Bezoldigingen van meewerkende echtgenoten (of wettelijk samenwonenden)
  • Buitenlandse beroepsinkomsten


Ben je niet zeker of je in aanmerking komt om je personenbelasting pas in oktober in te dienen? Bij Van Hooff Accountancy & Fiscaliteit kijken we graag met je mee. Onze accountants bekijken jouw persoonlijk dossier en houden rekening met de echte termijn waarop wij de aangifte moeten indienen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, we volgen de deadline nauwgezet op.

Wees er op tijd bij

Om je personenbelasting te kunnen indienen is het belangrijk dat we tijdig over alle documenten en informatie beschikken. Weet dat de fiscus ook wil stimuleren om sneller in te dienen. Bezorgen we voor 31 augustus 2023 je aangifte, dan geniet je van een snellere terugbetaling of kun je later betalen.

We staan je met raad en daad bij

Een vooraf ingevulde aangifte gekregen of zit je in de knoop met de verschillende codes? Bij Van Hooff Accountancy & Fiscaliteit helpen we je graag bij het correct invullen van je aangifte. Contacteer ons team en samen met jou zorgen we voor een correcte verwerking. De koffie staat alvast klaar.

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Copyright © Van Hooff 2021. All rights reserved.