Nog tot eind 2022 een verhoogde investeringsaftrek

Investeren hoort bij ondernemen. Of je nu start of wil uitbreiden, onder bepaalde voorwaarden kom je in aanmerking voor een investeringsaftrek. Een mooi fiscaal voordeel dat je maar beter niet links laat liggen. Meer nog, tot eind dit jaar, kun je als eenmanszaak, vrije beroeper of KMO vennootschap van een verhoogde eenmalige investeringaftrek van 25% genieten.

Investeer je in afschrijfbare materiële of immateriële vaste activa, die in nieuwe staat verkregen of tot stand worden gebracht en in België uitsluitend voor je beroepswerkzaamheid worden gebruikt, mag je een bepaald percentage van je investering aftrekken van de belastbare winst. Indien er onvoldoende winst is, kan deze aftrek in een aantal gevallen ook worden overgedragen naar een volgend jaar.

Bepaalde investeringen komen echter niet in aanmerking. Zo zal je onder meer de aftrek niet mogen toepassen op investeringen die niet nieuw zijn, die gedeeltelijk privé worden gebruikt of die op minder dan 3 jaar worden afgeschreven. Personenwagens worden bovendien ook uitdrukkelijk uitgesloten.

Geen idee van welk hout pijlen maken? Reken maar op ons advies om je de weg te wijzen.

Maak nog snel gebruik van het verhoogde percentage

Normaal zou het tarief van de eenmalige gewone investeringsaftrek terugvallen naar 8% vanaf 1 januari 2020, maar door de COVID-19-pandemie werd dit tarief nog tot eind 2022 verhoogd naar 25%.
Het loont dan ook zeker de moeite om te bekijken of het niet interessant is om geplande investeringen nog dit jaar te realiseren om zo van het verhoogde percentage te genieten.

Van Hooff staat klaar met advies op maat

Wil jij de mogelijkheden voor jouw onderneming of als vrije beroeper bekijken? De koffie staat alvast klaar.

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Copyright © Van Hooff 2021. All rights reserved.